Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σκακιστικό Τουρνουά στα Φάρσαλα

1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ
Σ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ – Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   αρ. πρωτ. 09 /10-8-2016

     Ο Σ.Σ. Φαρσάλων και ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, συνδιοργανώνουν το  1ο Ανοικτό Ατομικό Τουρνουά Σκάκι με Διεθνή και Εθνική αξιολόγηση (για το Β΄ γκρουπ μόνο εθνική).

 1.    ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
     Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην
αίθουσα εκδηλώσεων  του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φαρσάλων .

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
          Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, σε δύο (2) γκρουπ για αθλητές που έχουν δελτίο σκακιστή της ΕΣΟ. Στο Α’ Γκρουπ θα συμμετέχουν σκακιστές ανεξαρτήτου ηλικίας, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 32 άτομα. Στο Β’ Γκρουπ μπορούν να συμμετέχουν σκακιστές ηλικίας έως 14 ετών (γεννημένοι από 1/1/2002 και μετά), με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 32 άτομα. Σε περίπτωση που σε κάποιο γκρουπ ο αριθμός συμμετοχών είναι μικρότερος ή ίσος των δεκαέξι, δύναται η σύμπτυξη των γκρουπ ή να παραλειφθεί ο 5ος γύρος. Σε περίπτωση που ο αριθμός είναι μεγαλύτερος των 32 τότε το γκρουπ θα διαχωριστεί στα δύο (Α1 και Α2 ή Β1 και Β2), βάσει της δυναμικότητας των αθλητών. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε αλλαγή θα γνωστοποιηθεί πριν την έναρξη των αγώνων.                 

3.    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

            ΓΥΡΟΣ                       ΗΜΕΡΑ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ                 ΩΡΑ     
1ος  γύρος:
Σάββατο
24/9/2016
10:30
2ος  γύρος
Σάββατο
24/9/2016
14:00
3ος  γύρος
Σάββατο
24/9/2016
17:30
4ος  γύρος:
Κυριακή
25/9/2016
11:30
5ος  γύρος:
Κυριακή
25/9/2016
15:30
     Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας του τελευταίου γύρου στο χώρο των αγώνων.

  1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
     Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 60 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, με προσθήκη 30’’ ανά κίνηση από την 1η κίνηση.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

 5.    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 

     Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές με δελτίο, χωρίς παράβολο. Αθλητής που δεν έχει προσέλθει για να αγωνισθεί, μετά την πάροδο 30 λεπτών από τον προκαθορισμένο χρόνο έναρξης του κάθε γύρου, μηδενίζεται.

  1. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
     Οι αθλητές θα καταταχθούν για της ανάγκες της κλήρωσης, σύμφωνα με το Διεθνές ΕΛΟ για το Α΄ γκρουπ και το Εθνικό ΕΛΟ για το Β΄ γκρουπ, και σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ, αλφαβητικά. Για κάθε νίκη οι παίκτες παίρνουν 1 βαθμό, για ισοπαλία 1/2 βαθμό, και για ήττα μηδέν βαθμούς. Η τελική κατάταξη θα καθοριστεί από τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι παίκτες, και σε περίπτωση ισοβαθμίας σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:
α) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνισθεί όλοι μεταξύ τους).    β) Buchholtz cut-1 (βαθμοί των αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).
γ) SonnebornBerger (βαθμοί των αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

  1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
     Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Η επιτροπή αποτελείται από 3 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη, τα οποία ορίζονται από τον διαιτητή στον 1ο γύρο. Το παράβολο ορίζεται στα 50 €. Εάν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης:

  1. ΕΠΑΘΛΑ
 Στους 1ους νικητές του κάθε γκρουπ θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο ενώ στους 2ους και 3ους μετάλλιο.
   
  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Δερέκας Δήμος – Αποστόλου Στέλιος.

  1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  Τοζάρος Χρήστος.

  1. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  Κεφάλας Ιωάννης - Μιχάλης Αγαθοκλής.
 12. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ  ΑΓΩΝΩΝ
     Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την Προκήρυξη των αγώνων. Για την ερμηνεία της Προκήρυξης και διευκρινίσεις σχετικά με αυτή, αρμόδιος είναι ο Επικεφαλής Διαιτητής, οι αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές, τελεσίδικες και άμεσα εκτελεστές.
Για ότι δεν προβλέπεται από τους παραπάνω κανονισμούς ή από την Προκήρυξη, αρμόδιος είναι ο Διευθυντής αγώνων.
Όποιος ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα, θεωρείται ότι αποχώρησε εκτός αν η απουσία θεωρηθεί από τον επικεφαλής διαιτητή αιτιολογημένη.
Επιτρέπονται σε κάθε παίκτη δύο (2) εξαιρέσεις απόλυτα αιτιολογημένες, οι οποίες θα γνωστοποιούνται εγκαίρως, ώστε να διεξάγεται ομαλά η κλήρωση.

13. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως και 22-9-2016) στο τηλ .6936778777 (Δερέκας Δήμος) ή στο e-mail: dimos.derekas@gmail.com αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, FIDE ID (εφόσον υπάρχει), Αριθμό δελτίου ΕΣΟ και έτος γέννησης (μόνο για το Β’ γκρουπ).Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΚΟΒΑΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ                           

                           

                


                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου