Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

42η Ολυμπιάδα Σκακιού

Στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, διεξάγεται αυτή την περίοδο (2-13 Σεπτεμβρίου) η 42η Ολυμπιάδα Σκακιού με τη συμμετοχή σκακιστών/τριών από 180 χώρες.

Οι ομάδες, αποτελούμενες από 5 παίκτες (4 αγωνιζόμενους και 1 αναπληρωματικό), συμμετέχουν και διαγωνίζονται σε ένα Ελβετικό Σύστημα 11 γύρων. Στη διοργάνωση συμμετέχουν εκτός ελαχίστων (Ανάντ, Αρονιάν, Σβίντλερ, Γκέλφαντ, Λέκο, Ίβαντσουκ) όλα τα μεγάλα και γνωστά ονόματα του αθλήματος.


Μετά και την ολοκλήρωση του 3ου Γύρου, 16 ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση έχοντας κάνει το 3 στα 3 μεταξύ των οποίων και τα φαβορί Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν. Η ελληνική ομάδα με εντυπωσιακή μέχρι στιγμής παρουσία βρίσκεται στο γκρουπ που ακολουθεί με 2,5 βαθμούς και στην 26η θέση συνολικά. Στον επόμενο γύρο η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με την ισχυρή ομάδα της Γαλλίας, η οποία έχει στις τάξεις της τον Νο 2 στον κόσμο Μαξίμ Βασιέ-Λαγκράβ (ΕΛΟ 2813) τον οποίο και θα αντιμετωπίσει ο πρωταθλητής μας Γιάννης Παπαϊωάννου (ΕΛΟ 2631).

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: bakuchessolympiad.com

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο chess-results: chess-results.com/baku

Τα παιχνίδια ζωντανά (κάθε μέρα στις 14:00) στο chess24.com: chess24.com/en/watch/live-tournaments/42nd-chess-olympiad-baku-2016-open

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου