Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

42η Ολυμπιάδα Σκακιού

Εντυπωσιακή μέχρι στιγμής, και με τη συμπλήρωση και του 5ου Γύρου, η παρουσία της Εθνικής μας Ομάδας στην Ολυμπιάδα Σκακιού που λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού. Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Παπαϊωάννου Ι., Μαστροβασίλη Δ., Μπανίκα Χρ., Μαστροβασίλη Αθ. και Χαλκιά Στ., μοιράζεται (μαζί με 18 άλλες ομάδες) την τρίτη θέση της βαθμολογίας με 8/10 βαθμούς, έχοντας σημειώσει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.


Η παρουσία των σκακιστών μας μπορεί να μην είναι θεαματική, αλλά οι μέχρι τώρα επιδόσεις τους έχουν σαν αποτέλεσμα την τοποθέτηση της ομάδας μας σε δύο επίλεκτα γρουπ:
  • Αυτό των αήττητων ομάδων, γκρουπ στο οποίο ανήκουν μόλις 8 ομάδες, οι 3 πρωτοπόροι (Ολλανδία, Ουκρανία, Ινδία με 10/10), οι 3 επιλαχόντες (Τσεχία, ΗΠΑ, Γεωργία με 9/10) και το ισόβαθμο Καζακστάν.
  • Αυτό των ομάδων των οποίων οι παίχτες δεν έχουν υποστεί ούτε μία ήττα, σε κανένα παιχνίδι, σε καμία σκακιέρα!!! Η εθνική μας με το εντυπωσιακό 5+0-15= αποδεικνύεται σκληροτράχηλο καρύδι για τους αντιπάλους της. Μόνο 3 ακόμα ομάδες (Ολλανδία, Ινδία, ΗΠΑ) μπορούν να υπερηφανεύονται για το ίδιο κατόρθωμα.
Παραθέτουμε την παρτίδα του Δ. Μαστροβασίλη με τον Γάλλο S. Maze για τον 4ο Γύρο στη οποία ο αθλητής μας κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία ακόμα κι όταν βρέθηκε στο -3.0 !!!



Επόμενος αντίπαλος της εθνικής μας το Αζερμπαϊτζάν, η πολύ δυνατή ομάδα της διοργανώτριας χώρας και ένα από τα φαβορί (Νο 4 στην κατάταξη) για κάποιο μετάλλιο. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο 4ο τραπέζι.

Όπως πάντα ζωντανή μετάδοση των συναντήσεων από το chess24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου