Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Θεσσαλίας 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 32ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2020

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ», η Α.Σ. Βόλου και η Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Όλοι οι μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) της
Θεσσαλίας.

3. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ, Αγριά Μαγνησίας.

4. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:
Όλοι οι μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα συμμετοχής της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. (www.tessth.gr) στη διεύθυνση https://forms.gle/JQWze5WiuPekVzNp7 (εδώ) (εναλλακτικά και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας καταχώρησης να στείλουν e-mail στο info@tessth.gr αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τάξη και σχολείο που φοιτεί),  έως 07.03.2020. Επιβεβαίωση εγγραφών μέσω ιστοσελίδας www.chessresults.com με επιλογή χώρας (GR) και τουρνουά. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Σουλικιά Αντώνιο, στο τηλέφωνο 6995994993.

5. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι επιβεβαιώσεις συμμετοχών και οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 08.03.2020. Η μη έγκαιρη προσέλευση και επιβεβαίωση συμμετοχής συνεπάγεται τη μη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των αγώνων. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Επιβεβαιώσεις συμμετοχών από 09:30 έως 10:40 και ώρα έναρξης 11:00.
1ος Γύρος 11:00, 
2ος Γύρος 11:45, 
3ος Γύρος 12:30, 
4ος Γύρος 13:15, 
5ος Γύρος 14:00, 
6ος Γύρος 14:45, 
7ος Γύρος 15:30.(Αν χρειαστεί)

6. ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
15 λεπτά μετά τη λήξη των αγώνων.

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: 
Ελβετικό 5-7 γύρων (αναλόγως των συμμετοχών, 5 γύροι από 7-16 συμμετοχές, 6 γύροι από 17-32 συμμετοχές και 7 γύροι από 33 και άνω συμμετοχές) ή Κυκλικό Σύστημα (2 έως 6 συμμετοχές). 
Χρόνος σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και προστιθέμενος χρόνος 10’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. 
Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID).

8. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Σουλικιάς Αντώνιος.

9. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ :
Δριστέλλας Νικόλαος.

10. ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: 
Μιχάλης Αγαθοκλής.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια στους 1ους νικητές των 11 κατηγοριών (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου) και μετάλλια στους 2ους και 3ους, καθώς και στο 1ο κορίτσι της κάθε κατηγορίας.

12. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
12.1 Για ελβετικό σύστημα:
      α. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έπαιξαν όλοι μεταξύ τους).
      β. Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).
      γ. Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
      δ. Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
12.2 Για κυκλικό σύστημα:
      α. Το σύστημα Σόννεμπορν–Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
      β. Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής με τις περισσότερες νίκες).
      γ. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

13. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: 
Υποβάλλονται στο Επικεφαλής Διαιτητή αμέσως μετά τη λήξη της κάθε παρτίδας. Εκδικάζονται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που θα οριστεί πριν την έναρξη των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.

14. ΓΕΝΙΚΑ: 
14.1 Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η Διεύθυνση των αγώνων.
14.2 Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapid play της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 2 αντικανονικές κινήσεις.

15. ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣ
Σε όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση-βιντεοσκόπηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από τον διοργανωτή για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων. Για λόγους τήρησης της σχετικής δεοντολογίας, παρακαλούμε  οι γονείς και κηδεμόνες που δεν επιθυμούν τη δημοσίευση φωτογραφικού υλικού ή/και βίντεο του παιδιού/ιών τους να μας καταθέσουν ανάλογη δήλωση.

16. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΕΣΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:
Στην τελική φάση θα προκριθούν συνολικά 160 μαθητές από όλη τη Θεσσαλία (από τους οποίους τουλάχιστον 40 θα είναι κορίτσια). Από το περιφερειακό πρωτάθλημα θα προκριθούν 88 μαθητές (8 μαθητές Χ 11 κατηγορίες). Ειδικότερα, από κάθε μία κατηγορία προκρίνονται οι έξι (6) πρώτοι και τα δύο (2) πρώτα κορίτσια που δεν ήταν στην εξάδα. Στην περίπτωση που προκριθείς μαθητής – μαθήτρια δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στην τελική φάση, το δικαίωμα πρόκρισης μεταβιβάζεται στον 1ο επιλαχόντα, αν αυτός αρνηθεί στον 2ο επιλαχόντα, κοκ. Οι υπόλοιπες 72 προκρίσεις θα δοθούν από τα τέσσερα (4) Νομαρχιακά Πρωταθλήματα. Εφόσον δεν διοργανωθούν τα Νομαρχιακά Πρωταθλήματα ή υπάρξουν κενές θέσεις, αυτές θα καλυφθούν από επιλαχόντες στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

17. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2020:
Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών που θα έχουν προκριθεί για την τελική φάση (28-29.03.2020 στη Θεσσαλονίκη) του 32ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2020 πρέπει να γίνουν εγγράφως στην ΤΕΣΣΘ με email στο info@tessth.gr έως τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. Παράλληλα θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα επιβεβαίωσης συμμετοχής της Ομοσπονδίας στο chessfed.gr/sxolika2020. 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Τοζάρος Χρήστος                                                Δριστέλλας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.