Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σκάκι στις Στρατιωτικές Σχολές



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Στρατιωτικών Σχολών ΕΔ & ΣΑ 2015, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 1 έως 3 Απριλίου στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.
Η πολύ όμορφη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Τροπαίων της Σχολής.
Συμμετείχαν σ’ αυτήν 31 αθλητές και 1 αθλήτρια από έξι σχολές : τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), τη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΑΠΣ) και τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).
Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης μισή ώρα για κάθε παίκτη, σε κάθε παρτίδα.
Πρωταθλητής, σημειώνοντας 9 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 9 αγώνες, αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Δεύτερη με 7.5 βαθμούς αναδείχθηκε η Κριστίνα Μπάτσιτς, της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), που ήταν και η μοναδική αθλήτρια των αγώνων και τρίτος με 7 βαθμούς αναδείχθηκε ο Ιωάννης Τσιολάκης της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και αυτός.
Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών της κάθε Σχολής, πρώτη αναδείχθηκε η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων με 21.5 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Σχολή Ικάρων με 18 βαθμούς και τρίτη η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με 16 βαθμούς.
Στους νικητές απονεμήθηκαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και τιμητικά διπλώματα.
πηγή: kranosgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου