Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο του κ. Κουρκουνάκη στο Σκακιστικό

Το παρακάτω κείμενο το δημοσίευσε ως σχόλιο στο SKAKISTIKO ο κ. Κουρκουνάκης Ηλίας

Ηλίας Κουρκουνάκης
October 16th, 2014 at 9:00 am
Το σημαντικό όμως στην ιστορία της ΕΣΣΚΕ είναι ότι οι άνθρωποί της δεν ενδιαφέρονται να είναι «εξαίρεση» ή «το μόνιμο αγκάθι που δεν παύει ποτέ να ενοχλεί», ούτε «να χαλάει την μονοκρατορία του καθεστώτος» ή να θυμίζει την «δυνατότητα περιφρόνησης των ισχυρών». Ενδιαφέρονται μόνο να παίζουν σκάκι, να διαδίδουν το άθλημα και να καλλιεργούν ένα σωστό αθλητικό ήθος.
Με βασικό μοχλό λειτουργίας την αυτοοργάνωση, έχουν πετύχει να δημιουργήσουν νέες κυψέλες ανάπτυξης στην περιοχή, τις δικές τους δομές αγώνων και προπόνησης με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και ένα εξαιρετικό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προσφέρουν δωρεάν σε όποιον ενδιαφέρεται.
Πρόσφατα μάλιστα, στην Αγριά της Μαγνησίας διοργανώθηκε ειδικό σκακιστικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, δείχνοντας την κατεύθυνση της σχέσης που πρέπει να έχει η σκακιστική κοινότητα με το ελληνικό σύστημα Παιδείας.
Αν η ΕΣΣΚΕ καταλήγει να είναι όλα αυτά που αναφέρει ο Βασίλης Μπετσάκος, οφείλεται στο «κατεστημένο» και «στην μονοκρατορία του καθεστώτος». Οφείλεται στο ότι η ΕΣΟ έχει πάψει προ πολλού να λειτουργεί στην υπηρεσία των συλλόγων-μελών της, αλλά επιχειρεί να έχει τους συλλόγους-μέλη της στην εξυπηρέτηση των δικών της σκοπών. Οφείλεται στην αντιμετώπιση της ΕΣΟ απέναντι στην ΕΣΣΚΕ και όχι στην αντιμετώπιση της ΕΣΣΚΕ απέναντι στην ΕΣΟ.

πηγή: skakistiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου