Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Από το Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου Σκακιστικού Τουρνουά Καρπενησίου την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014 στις 6:00μμ στο Ξενοδοχείο HELLAS COUNTRY στο Μικρό Χωριό του Δήμου Καρπενησίου.
   Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις  αίθουσες του ξενοδοχείου και θα συμμετέχουν τόσο αθλητές από όλη την Ελλάδα, όσο και οι  σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου, μικροί και μεγάλοι. Πληροφορίες για τους αγώνες: www.esske.net
 Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης το απόγευμα της Τετάρτης 3/9/2014 και ώρα 18.05 θα διεξαχθεί αγώνας rapid Fischer Random 4 γύρων με χρόνο σκέψης 9’+3’. To απόγευμα της Παρασκευής 5/9/2014 θα γίνει περιήγηση και περιβαλλοντική διερμηνεία στα μονοπάτια του Τόρνου και στα φυσικά μνημεία του ομώνυμου φαραγγιού από τον ντόπιο φυσιοδίφη Παναγιώτη Παλαιό, www.tornos.gr ενώ το Σάββατο 6/9/2014 έχει προγραμματιστεί βραδιά αστροπαρατήρησης από εθελοντές του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστροπαρατηρητών Ευρυτανίας ¨ΑΡΤΕΜΙΣ¨, στο ύψωμα του Αη Σώστη στο Παλιό Μικρό Χωριό www.artemisastronomy.gr, καθώς και τοξοβολία στο χώρο του ξενοδοχείου.
  Το Σκακιστικό Τουρνουά Καρπενησίου πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στον τόπο μας με πρωτοβουλία του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου και με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και της ΕΣΣΚΕ, της Ένωσης Σκακιστικών Συλλόγων Κεντρικής Ελλάδας, καθώς χωρίς  την εθελοντική προσφορά των μελών της διαιτητών δεν θα ήταν εφικτή η διοργάνωση.
  Όπως και στις προηγούμενες  επιτυχημένες διοργανώσεις του 2011,2012 και 2013 έτσι και εφέτος διατηρούνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουρνουά που είναι η απουσία χρηματικών επάθλων  και η ανοιχτή συμμετοχή σε όλους τους σκακιστές με κίνητρο την αγάπη για το σκάκι και την ανταλλαγή σκακιστικών ιδεών!
Τα έπαθλα της φετινής διοργάνωσης είναι καλλιτεχνικές δημιουργίες δυο εξαιρετικών καλλιτέχνιδων του τόπου μας, της  Φωτεινής Δεδούση και της Σίσσυ Κιλερτζή.
  Οι δράσεις της διοργάνωσης είναι ανοιχτές στο κοινό που θέλει να γνωρίσει το σκάκι και τους φίλους του !!  Ευπρόσδεκτος κάθε  σκακιστής, με ή χωρίς επιδόσεις!

Από το Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Σ.ΣΛΑΡΙΣΑΣ 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εντευκτήριο του Σ.Σ.Λάρισας,Παπακυριαζή 63 

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παράβολο συμμετοχής 5 ευρώ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ερκετζίκη Ασημίνα 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Γράψα Γεωργία 

ΣΥΣΤΗΜΑ: Πουλ 8 ή 10 ατόμων (απλές συναντήσεις) ή 6 ατόμων (διπλές συναντήσεις). Ανάλογα με τις συμμετοχές θα γίνουν 1 ή περισσότερα γκρουπ, βάσει έλο. Η αρχική κατάταξη συμμετεχόντων θα γίνει τυχαία.

Τα τουρνουά  θα σταλούν για εθνική και διεθνή αξιολόγηση.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε σκακιστή-τρια, 90 λεπτά για τις 40 πρώτες κινήσεις και ακόμη 15 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο κάθε σκακιστής-τρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό(30'') χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess). 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ  
1.Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων 
2.Σόννεμπορν-Μπέργκερ 
3.Περισσότερες νίκες 
4.Περισσότερες παρτίδες με τα μαύρα  

ΕΠΑΘΛΑ: Πρώτοι 3 νικητές μετάλλιο.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Επιβεβαίωση συμμετοχών 30 λεπτά πριν την έναρξη του 1ου γύρου.
Για να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των αθλητών επιβάλλεται η φυσική παρουσία τους.  
1ος ΓΥΡΟΣ:Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 17.00
2ος ΓΥΡΟΣ:Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 17.00
3ος ΓΥΡΟΣ:Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 17.00
4ος ΓΥΡΟΣ:Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014  17.00
5ος ΓΥΡΟΣ:Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014  17.00
6ος ΓΥΡΟΣ:Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014  17.00
7ος ΓΥΡΟΣ:Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014  17.00
8ος-10ος γύρος(αν χρειαστούν) Σάββατο 25 Οκτ.,1 Νοε.,8 Νοε.  17.00

Τελετή λήξης και απονομές επάθλων αμέσως μετά τη λήξη του τελευταίου γύρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΓΕΝΙΚΑ:  
Αναβολές επιτρέπονται κατόπιν αιτήματος στο διευθυντή αγώνων και έγκρισης από το διαιτητή για εξαιρετικούς λόγους(εκτός από τον τελευταίο γύρο).
Οι αναβληθέντες αγώνες πρέπει να παίζονται πριν την έναρξη του επόμενου γύρου.
Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχών στο  email  larissachess@gmail.com και στο τηλέφωνο 6983761092 Κωνσταντέλιας Κων/νος,μέχρι Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.

      Η Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας

Ασημίνα Ερκετζίκη         Σκόδρας Αστέριος  

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

4ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού στο ΚαρπενήσιΗ Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) και ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, ανοικτό πρωτάθλημα σκάκι, στο Μικρό Χωριό  Ευρυτανίας, από 3 έως 7 Σεπτέμβρη 2014, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους όσους αγαπούν το άθλημα.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Hellas Country Hotel, στο Μικρό Χωριό, με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων, χρόνο σκέψης 75΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας + 30΄΄ για κάθε κίνηση και με αξιολόγηση της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
Τους αγώνες θα συμπληρώσουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν έκπληξη για τους συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους.
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής
κ. Γιώτα Βαϊοπούλου τηλ : 6977419923

Ενημέρωση για το Σιμουλτανέ με τον Πρωταθλητή Ελλάδας Μαλικέντζο Σωτήρη

Πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο, 09-08-2014, στην παραλία της Αγριάς, η επίδειξη σιμουλτανέ από τον πρωταθλητή Ελλάδας Σωτήρη Μαλικέντζο.
Ο κ. Μαλικέντζος αντιμετώπισε ταυτόχρονα τους παρακάτω 26 αντιπάλους, σημειώνοντας 25 νίκες και 1 ισοπαλία (με τον κ. Ζαφειράκη)  (αλφαβητικά):
Brisbois Nicolas
Ανανιάδου Καρολίνα
Δεληγιάννη Αλέξανδρο
Ζαφειράκη Γεώργιο
Ζαχαριά Ηλία
Καϊάφα Μανώλη
Κακονίκο Γεώργιο
Καλτσά Γεώργιο
Καφίδα Απόστολο
Καφίδα Δημήτρη
Καφίδα Μιχαέλα
Κίτσο Κωστα
Κίτσο Μίλτο
Κουτίδη Αθανάσιο
Κρανά Μάριο
Κρίκκη Γεώργιο
Μαλικέντζο Γεώργιο
Μαλικέντζου Ναυσικά
Παξιμαδάκη Χάρη
Πλαβού Κατερίνα
Σουλικιά Γεώργιο
Σπύρου Χριστίνα
Τζαμτζή Κώστα
Τζαμτσή Σάββα
Τσιάκο Παναγιώτη
Φιλιππή Αριστογιάννη

Η εκδήλωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και ΤΟ ΠΙΟΝΑΚΙ οφείλει να ευχαριστήσει 
τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για την παραχώρηση του χώρου
το Δήμο Βόλου για την τοποθέτηση των προβολέων
το Λύκειο Αγριάς για την παραχώρηση θρανίων και καρεκλών
το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς
τον κ. Μαλικέντζο Σωτήρη πρωταθλητή Ελλάδας 2014
και τέλος όλους τους συμμετέχοντες.