Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 


Δείτε το Δελτίο Ενημέρωσης της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Ο. με ημερομηνία 26.09.2022 εδώ.

Παρακάτω είναι η παρ. 8 της ενημέρωσης, που αφορά στην ετήσια ανανέωση - ενεργοποίηση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας Σκακιστών.

8. Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής απόφασης του ΔΣ και σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 9 του ν. 4908/22, η ανανέωση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας γίνεται υποχρεωτικά ετησίως. Το ΔΣ συζήτησε και διευκρίνισε επιμέρους θέματα που αφορούν στην ανανέωση – ενεργοποίηση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας των σκακιστών και σκακιστριών ως εξής:

          Η ανανέωση – ενεργοποίηση του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας θα γίνεται ετησίως με την καταβολή τέλους 10 € ανά σκακιστή – σκακίστρια και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αξιολογήσιμους αγώνες ατομικούς – ομαδικούς – κανονικού χρόνου – rapid / blitz. Η ανανέωση – ενεργοποίηση θα έχει ισχύ για μια αγωνιστική περίοδο από 1/1 έως 31/12 κάθε έτους.

          Το τέλος εγγραφής (10 €) που καταβάλλεται για την έκδοση νέου δελτίου επέχει θέση ανανέωσης – ενεργοποίησης για την αγωνιστική περίοδο που εκδίδεται το δελτίο.

          Για τη συμμετοχή στους πάσης φύσεως αξιολογήσιμους αγώνες ο έλεγχος για τη καταβολή του τέλους ανανέωσης – ενεργοποίησης θα γίνεται από τους διοργανωτές με ευθύνη του Διευθυντή Αγώνων. Ο Επικεφαλής Διαιτητής οφείλει να ελέγχει τις τελικές συμμετοχές και να μην επιτρέπει τη συμμετοχή σε όσους δεν έχουν ανανεωμένο – ενεργοποιημένο δελτίο.

          Για τη διευκόλυνση των σκακιστών – σκακιστριών και των σωματείων θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του τέλους ανανέωσης – ενεργοποίησης μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ. Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το καταβάλουν στον διοργανωτή πριν την έναρξη των αγώνων ο οποίος θα το αποδίδει στην ΕΣΟ για την αξιολόγησή τους.

          Έναρξη εφαρμογής 1/1/2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.