Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σκάκι στο Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου



Υπαίθριο σκάκι.
Μια ακόμη δράση του Παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Βόλου.
 (Δελτίο Τύπου)
    Στο πλαίσιο του προγράμματος Σκάκι - Let's do it Greece, το οποίο υλοποιήσαμε για 2η συνεχή χρονιά, δημιουργήσαμε (πέρυσι) ένα υπαίθριο σκάκι στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  με το Σωφρονιστικό Ίδρυμα με σκοπό να αποτελέσει μια ακόμη δημιουργική απασχόληση για τους έγκλειστους νέους.
   Από τη μεριά του Παραρτήματος έγινε καταρχάς μια διαθεματική προσέγγιση για το παιχνίδι από τη φιλόλογο κ. Αναστασία Χατζηπλή, τον μαθηματικό κ. Παντελή Πολυχρονόπουλο, την καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Μαρία Ντουμάνη, καθώς και την εικαστικό του σχολείου κ. Ιωάννα Τριανταφυλλάκη.
   Στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη και αρωγή του Δ/ντή του Ε.Κ.Κ.Ν. κ.  Βασίλη Αποστολάκη και υπό την εποπτεία του σωφρονιστικού υπαλλήλου κ. Δημήτρη Ασπρόπουλου   σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε το υπαίθριο σκάκι.
   Μετά από πρόσκληση μας ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς «Άθλος» και το τμήμα σκακιού «Το Πιονάκι» και ο πρόεδρός του κ. Αντώνης Σουλικιάς δέχθηκε εθελοντικά να διδάξει τις βασικές κανόνες του αθλήματος.
    Οι συναντήσεις έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τη μεριά των μαθητών και των έγκλειστων νέων, κάτι που έδειξε τη μεγάλη ανάγκη για αυτού του είδους τις δράσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.