Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Your Next Move Leuven 2017 (GCT)

Τέλος του πρώτου σκέλους του τουρνουά του Leuven με τον Wesley So ν' αφήνει πίσω του τις μέτριες εμφανίσεις του Παρισιού και ν' αποδεικνύει ότι είναι μάλλον ο πιο φορμαρισμένος (δύσκολα να τον χαρακτηρίσει κάποιος "καλύτερος" ελέω Carlsen) παίχτης στον κόσμο αυτό τη στιγμή. Οι επιδόσεις του τον φέρνουν στην πρώτη θέση με το εντυπωσικό 14/18 (+5-0=4) με τους MVL και Carlsen ν' ακολουθούν με 12 και 11 βαθμούς αντίστοιχα. Από το rapid σκέλος το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αυτό το τουρνουά είναι μάλλον κούρσα τριών καθαρόαιμων.

Η βαθμολογία μέχρι στιγμής:

Στα αξιωσημείωτα του τουρνουά τα πολλά αποφασιστικά αποτελέσματα με τις 28 νίκες στα 45 παιχνίδια να επικρατούν των μόλις 17 ισοπαλιών. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν από τη μία ο μικρός (για το επίπεδο των συμμετεχόντων) χρόνος σκέψης, με την έλλειψη επιπρόσθετου χρόνου μετά από κάθε κίνηση μάλλον να απορυθμίζει τους σκακιστές (Vishy Anand: "Δεν είναι τρόπος αυτός να παίζει κανείς σκάκι"!), αλλά και η παρουσία από την άλλη του συμπαθέστατου κατά τ' άλλα Γεωργιανού (τσεκαρισμένο αυτή τη φορά!) Baadur Jobava και την σκακιστική "τρέλλα" του, ν αποδεικνύονται "λίγοι" (+0-8=1) για τέτοιου επιπέδου τουρνουά.

Και φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την αξιοπερίεργη ιστορία που δημιουργήθηκε και κατάφερε να συνδέσει τον Carlsen, τον Kramnik, τον εκλιπόντα Δανό GM Bent Larsen και τον παλιό Βρετανό σκακιστή Henry Edward Bird (δημιουργό του ανοίγματος Bird - 1.f4), με τον πρωταγωνιστή της αμερικάνικης χιουμοριστικής σειράς κινουμένων σχεδίων Family Guy, Peter Griffin, το περίφημο "Surfing Bird" των The Trashmen και άφθονο διαδυκτιακό τρολάρισμα!!! Συμπέρασμα: Το σκάκι δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι!!! (Περισσότερα εδώ και εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.