Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη Σχολείου (4ο Δημ. Σχολείο Βόλου)



Σήμερα, 30.03.2016, από 12:00' έως 13:45', επισκέφτηκαν τον χώρο μας, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, 18 μαθητές της ΣΤ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείο Βόλου, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Ελένη Κυριέρη και τη δασκάλα τους κα Γλυκερία Γκίκα, για να γνωρίσουν το σκάκι.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για...
την ιστορία του σκακιού και του Συλλόγου μας, διδάχτηκαν τις κινήσεις των κομματιών, παρακολούθησαν σχετικό βίντεο, έπαιξαν σκάκι μεταξύ τους και στο τέλος κεράστηκαν και από ένα γλύκισμα.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το παιχνίδι και η επίσκεψη τους θα μπορούσε να έχει διπλάσια διάρκεια, καθώς τα παιδιά ήθελαν συνέχεια να παίζουν.
Είναι οι πρώτοι μαθητές που επισκέπτονται "ΤΟ ΠΙΟΝΑΚΙ" και ελπίζουμε η επαφή τους αυτή με το σκάκι, να τους κάνει να αγαπήσουν το υπέροχο αυτό παιχνίδι.





1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για το πολύ ζωντανό δίωρο που μοιραστήκαμε!
    Αν καταφέρουμε να έρθουν τα παιδιά προς το σκάκι (τηρώντας μια σχετική απόσταση από τα ηλεκτρονικά παντός είδους) θα έχουμε πετύχει ουσιαστικότατη νίκη!
    Γιατί το σκάκι δεν είναι τυχαία ο βασιλιάς των πνευματικών επιτραπέζιων παιχνιδιών. Ασκεί δεξιότητες στρατηγικής και παράλληλα την υπομονή, την επιμονή, τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, την κριτική, οπότε σίγουρα ισχυροποιεί μια πολύπλευρη προσωπικότητα.
    Ήδη πάντως τα παιδιά μας ζήτησαν στοιχεία για το ιστολόγιό σας και περιμένουν τις σκακιέρες που παραγγείλαμε σήμερα το πρωί, για να μπορούν να παίζουν στα διαλείμματα αντί για ποδόσφαιρο! Η πρόταση ήταν εντελώς δική τους! Μεγάλη επιτυχία! Προφανώς ενθουσιάστηκαν!
    Συνεχίστε να προσπαθείτε!
    Οι δασκάλες τους,
    Ελένη Κυριέρη και Γλυκερία Γκίκα


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.