Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Προκήρυξη Φιλικής Συνάντησης Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας - Α.Ο. Αγριάς "Άθλος"

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ
Μακροπούλου 93
Λαμία ΤΚ 351 00
 Αγώνας
«Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας - Α.Ο. Άθλος Αγριάς»  
                                                                                                                   Αρ. Πρωτ.  61   
Λαμία,  10.02.2016

1.    Προκήρυξη:
Η Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας, στα πλαίσια της προετοιμασίας των αθλητών της ομάδας, προκηρύσσει τον  αγώνα μεταξύ των ομάδων  Σ.Α. Λαμίας - Α.Ο. Άθλος Αγριάς, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα Αλμυρού.
2.    Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές των ομάδων της Σκακιστικής  Ακαδημίας  Λαμίας  και  του  Αθλητικού  Ομίλου Άθλος Αγριάς.
3.    Πρόγραμμα αγώνα – τόπος
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, (απλή συνάντηση), την Κυριακή, 28.02.2016...
με ώρα έναρξης 11:30, στην αίθουσα του Σ.Ο.ΑΛ. στον 1ο όροφο, στο παλαιό Γυμνάσιο Αλμυρού (Αθηνών & 17ης Αυγούστου) της Π.Ε. Μαγνησίας.
4.    Χρόνος σκέψης
Ο χρόνος σκέψης θα είναι 75 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Μηδενίζεται μετά την πάροδο 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του. Η καταγραφή όλων των κινήσεων είναι υποχρεωτική.
5.    Σύνθεση των ομάδων
Οι ομάδες θα είναι 10μελείς.
Σε όλες τις σκακιέρες έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν αθλητές/τριες ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία. Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη των αγώνων.
6.    Αρχηγός ομάδας
Η κάθε ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα θα παραδώσει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης.
Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.
7.    Χρώματα
Η ομάδα της Σ.Α. Λαμίας, του παίζει εντός έδρας και έχει τα λευκά στην 1η, 3η, 5η, 7η και 9η σκακιέρα και η ομάδα του Α.Ο. Άθλου Αγριάς που είναι εκτός έδρας,  έχει τα λευκά στη 2η, 4η, 6η, 8η  και 10η σκακιέρα αντίστοιχα.
8.    Αποτέλεσμα αγώνων
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους, ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε κενή σκακιέρα (ήττα χωρίς αγώνα) αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκέντρωσε η ομάδα (όχι αρνητικοί πόντοι).
Το τελικό  αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων. Η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα, η ηττημένη μηδέν βαθμούς και τους πόντους  της στον αγώνα.
Σε περίπτωση ισοπαλίας ισχύει το κριτήριο του Βερολίνου. Αν και με το κριτήριο του Βερολίνου είναι ισόπαλες οι ομάδες τότε κερδίζει όποια ομάδα έχει τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.
9.    Βραβεύσεις
Σε όλους τους αθλητές και τους αναπληρωματικούς θα δοθεί αναμνηστικό.
10. Κανονισμοί αγώνων
Ερμηνείες και διευκρινήσεις για τον αγώνα εκδίδει ο Διαιτητής της συνάντησης, είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης.
Ο  διοργανωτής  διατηρεί  το  δικαίωμα  μεταβολής  του  προγράμματος.
11.  Διευθυντής Αγώνων
Η δ/νση των αγώνων μπορεί αναλόγως των συμμετοχών να τροποποιήσει το πρόγραμμα. Ο Δ/ντής των αγώνων θα ορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη.
12.  Διαιτητής
Διαιτητής του αγώνα ορίζεται ο κ. Δημήτριος Τσώρος,  οι αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.
13.  Γενικά
Για όσα δεν προβλέπονται στην παρούσα ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

                  Ο  Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας
               Γιώργος Καλτσάς                                                                    Εύη Αβδελίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου