Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ισπανία: Υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία το σκάκι


Υποχρεωτικό μάθημα θα είναι στα σχολεία της Ισπανίας το σκάκι. Τα μέλη του Κογκρέσου της ιβηρικής χερσονήσου συμφώνησαν ομόφωνα το σκάκι να ενταχθεί στο πρόγραμμα μαθημάτων. 

Συγκεκριμένα οι πολιτικοί ενήργησαν μετά από σύσταση της Επιτροπής του Κογκρέσου Παιδείας «να ζητήσει από την κυβέρνηση να γίνει το σκάκι υποχρεωτικό μάθημα». 

Ο σοσιαλιστής εκπρόσωπος, Πάμπλο Μαρτίν, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση είπε πως «το εκπαιδευτικό σκάκι, μεταξύ άλλων αυξάνει τις στρατηγικές ικανότητες, τη μνήμη, σε μαθαίνει πώς να παίρνεις αποφάσεις υπό πίεση και αυξάνει τη συγκέντρωση και το κόστος είναι πολύ χαμηλό» και συνέχισε: «Σε πολλά από τα γυμνάσια στις ΗΠΑ το μάθημα της μουσικής είναι υποχρεωτικό ή προτεινόμενο, έτσι και εμείς μπορούμε να αφήσουμε για λίγο τα βιβλία και να εισαγάγουμε το σκάκι στο εκπαιδευτικό σύστημά μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα που έγινε στα πανεπιστήμια Girona και Lleida έδειξε πως οι μαθητές που μαθαίνουν σκάκι στο σχολείο αναπτύσσουν πολυεπίπεδη ευφυΐα και  βελτιώνονται οι βαθμοί τους στα μαθηματικά και την ανάγνωση.

πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου