Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

«ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014» από τη Σκακιστική Ένωση Βόλου

«ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014» είναι ο τίτλος του Ανοικτού Ατομικού Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Ράπιντ) για μαθητές, που διοργανώνει για πρώτη φορά, η Σκακιστική Ένωση Βόλου για το προσεχές Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014.

Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (είσοδος από Αλεξανδρας, αναμεσα Μακρυνιτσης και Βασανη) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν, οι μαθητές και οι μαθήτριες, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή.

Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών σε ομίλους και  θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5-7 γύρων.

Στον Α όμιλο θα αγωνισθούν οι μαθητές που έχουν αθλητικό δελτίο σκακιστή.

Στο Β όμιλο θα αγωνισθούν μόνο μαθήτριες άσχετα με την κατοχή ή μη αθλητικού δελτίου.

Οι μαθητές που δεν έχουν δελτίο αθλητή του σκακιού θα αγωνισθούν σε τρεις ομίλους αδιαβαθμίτων. Έτσι τον Γ όμιλο θα συγκροτήσουν μαθητές των Γυμνασίων, τον Δ όμιλο θα συγκροτήσουν μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και τον Ε όμιλο θα συγκροτήσουν μαθητές από τα Νήπια έως και την Γ τάξη του Δημοτικού.

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών οι ομιλοι μπορεί να αναδιαμορφωθούν.

Ο χρόνος σκέψης κάθε παρτίδας ορίζεται στα 10 λεπτά με προστιθέμενο χρόνο σκέψης, 5 δευτερολέπτων από την πρώτη κίνηση. Θα βραβευθούν οι τρείς πρώτοι κάθε ομίλου.

Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας, στο e-mail της Σ.Ε. Βόλου: s.e.volou@gmail.com

Οι μαθητές κατά την φυσική τους παρουσία στη γραμματεία των αγώνων θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν βεβαίωση του σχολείου τους για την τάξη που  παρακολουθούν.

Οι μαθητές και οι συνοδοί αυτών θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο των αγώνων από τις 9 το πρωί ενώ οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της προσέλευσης των συμμετεχόντων και την κλήρωση των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου