Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Έκθεση Ζωγραφικής στο Γενικό Λύκειο Αγριάς



Στο Γενικό Λύκειο Αγριάς θα γίνει  η  έκθεση ζωγραφικής  « Η Τέχνη στο Σχολείο», του ζωγράφου Ιωακείμ Μιναρετζόπουλου. Σκοπός της παρουσίασης των έργων του καλλιτέχνη σε ένα Δημόσιο Σχολείο, όπως λέει κι ο ίδιος, είναι να ξεφύγει η Τέχνη από τους καθιερωμένους χώρους εκθέσεων και να μπει στην καρδιά ενός εκπαιδευτικού χώρου, ώστε να του προσδώσει μια διαφορετική διάσταση.
Έτσι το Σχολείο γίνεται μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Τέχνη και στην ευρύτερη σχολική κοινότητα και τελικά στην κοινωνία. Για το λόγο αυτό η έκθεση δεν θα στηθεί σε μια αίθουσα, αλλά θα είναι απλωμένη σε όλους τους χώρους του σχολείου.
Τοπία, πρόσωπα, πορτραίτα και διάφορες συνθέσεις αποτελούν τον κορμό των έργων που θα εκτεθούν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, στις 6 το απόγευμα και θα είναι επισκέψιμη κάθε απόγευμα 6 με 8, μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τέχνης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Κύρια πηγή έμπνευσης του είναι ο Άνθρωπος και η Φύση, μέσα από τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής και μεσογειακής τέχνης.
Το 1990  ξεκίνησε τη ζωγραφική αποκατάσταση τοιχογραφιών, καθώς και την εκτέλεση «τοιχογραφίες σε κατοικίες στην Ελλάδα», ενώ από το 1994 ασχολείται με την ζωγραφική σκηνικών σε θεατρικές παραστάσεις  στην Αθήνα.
Το 2011 συμμετείχε στην ζωγραφική ενός μεγάλου ταμπλώ της Ε.Δοξιάδη για Καθολική Εκκλησία στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.
Σήμερα ζει στα Λεχώνια από όπου ως Δάσκαλος καλλιτεχνικής παιδείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αποτυπώνει με ζωγραφική, όσα του προσφέρει απλόχερα ως εικόνες και σκέψεις το Πήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου