Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σκάκι & πυγμαχία! Ένα παράξενο άθλημα!


Το πλήθος βρυχάται, καθώς οι δύο άνδρες προσγειώνουν...
τις γροθιές τους. Ακούγεται στην αίθουσα αυτός ο «θαμπός» ήχος που κάνει το γάντι του μποξ πάνω στο δέρμα. Οι άντρες είναι γεμάτοι ιδρώτα και αίμα…Σύντομα αποχωρούν στη γωνιά τους για να ξεπροβάλλουν πάλι στο ρινγκ μετά από μια επιτυχημένη παρτίδα σκάκι!

Αν δεν έχετε ήδη ακούσει για την πυγμαχία-σκάκι (Chess Boxing), ίσως να σκεφθείτε ότι πρόκειται για κάποιου είδους παράλογη… κωμωδία ενός ιδιόρυθμου σκηνοθέτη! Κι όμως είναι ένα απλό άθλημα, η δημοφιλία του οποίου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.Ήδη μετρά πολλούς φαν στο Λονδίνο και το Βερολίνο, αλλά έχει επίσης αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο – σε μέρη τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όπως το Τόκιο, η Καλκούτα, το Λος Άντζελες και η Ρωσία.

Ένα σκάκι-αγώνας μποξ χωρίζεται σε 11 γύρους. Έξι για το σκάκι και πέντε για την πυγμαχία. Οι πρώτοι διαρκούν τέσσερα λεπτά και οι δεύτεροι τρία ή τέσσερα, με τους συμμετέχοντες αθλητές να κάνουν ενδιάμεσα ένα διάλειμμα τους ενός λεπτού για να αλλάξουν ρούχα και να βάλουν σε μια σειρά τις σκέψεις τους.

Απαραίτητο αξεσουάρ, τα γάντια του μποξ αλλά και τα ακουστικά για να συγκεντρώνονται οι αθλητές και να μην ακούνε τις φωνές των οπαδών από τις κερκίδες.»Ονειρεύομαι μια μέρα να γίνεται ολυμπιακό άθλημα», λέει ο ολλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης Iepe Rubingh, δημιουργός αλλά και εμπενυστής του αθλήματος.

Αν αναρωτιέστε τι είδους crossover θα μπορούσε να υπάρχει μεταξύ πυγμάχων και σκακιστών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Chess Boxing Παγκόσμιος εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 150.000 «αθλητές» ανά τον κόσμο που το λατρεύουν.»Η μάχη δίνεται στο ρινγκ αλλά ο πόλεμος υποκινείται στο ταμπό» είναι το σύνθημα της Ομοσπονδίας αλλά και μια φράση απόλυτα επεξηγηματική του τι ακριβώς συμβαίνει: Οι αθλητές προετοιμάζουν στη σκακιέρα το ρουά ματ ή το ματ που θα κάνουν στο ρινγκ!
 
 
 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.