Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.Κυριακή, 16 Σεπ 2012, ώρα 11:00 Βόλος Ν. Μαγνησίας
Ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα ότι η συνέλευση είναι επαναληπτική οπότε δεν τίθεται θέμα απαρτίας . Αναγνώστηκαν και επικυρώθηκαν τα  πρακτικά της  προηγούμενης γεν. συνέλευσης. Εκλέχθηκε  πρόεδρος  της  γενικής συνέλευσης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Παπαδούλης Κων/νος  και γραμματέας , η Ε. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώτα Βαϊοπούλου.
Η ε. γραμματέας κ. Γιώτα Βαϊοπούλου ενημέρωσε το σώμα ότι κατόπιν αιτήματος των ΔΣ των σωματείων Σ.Ο.ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ και «ΑΘΛΟΣ» ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, το ΔΣ της ΕΣΣΚΕ ενέκρινε την εγγραφή τους στην δύναμη της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας- ΕΣΣΚΕ.
1) Ο γ. γραμματέας κ. Γ. Παγουρόπουλος  πήρε τον λόγο και συζήτησε την πρόταση του κ.  Γιώργου Βλάση να συνδιοργανωθεί  ένα πανελλαδικό ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι, το οποίο να διεξαχθεί σε 2 ή 3 τριήμερα αργιών σε όλη την διάρκεια του έτους και στο οποίο να συμμετέχουν σωματεία τα οποία δεν συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση των ομαδικών διοργανώσεων από την ομοσπονδία. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή και αποφασίσθηκε η  ενσωμάτωση του ομαδικού πρωταθλήματος της ΕΣΣΚΕ με το εν λόγω ομαδικό πανελλαδικό πρωτάθλημα καθώς και το ομαδικό παίδων κορασίδων.
2) Συζητήθηκε ο προγραμματισμός των σκακιστικών τουρνουά για την νέα αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Μετά από πρόταση της Γιώτα Βαϊοπούλου , ενσωματώνονται τα τουρνουά Ατομικό Ανδρών Γυναικών ΕΣΣΚΕ 2013 με τα ατομικά Κ8-16 και Κ18 και θα διεξαχθούν σε τρεις Κυριακές. Μετά από πρόταση του Κων/νου  Παπαδούλη την οποία απεδέχθη ο υπεύθυνος του τμήματος σκακιού του «ΑΘΛΟΥ» ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ κ. Αντώνης Σουλικιάς, το περιφερειακό σχολικό πρωτάθλημα σκακιού της Ένωσης, θα διεξαχθεί στην Αγριά  Βόλου στις 20-21 Απριλίου 2013.  
Αναλυτικά το ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ για το 2012-2013 έχει ως ακολούθως:
α. ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
26-27-28  Οκτωβρίου 2012  &  15-16-17-18 Μαρτίου 2013
Τόπος διεξαγωγής: ( αναμένονται προτάσεις )

β. ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1-2 , 8-9 & 15-16 Δεκεμβρίου 2012
Τόπος διεξαγωγής:  Στις έδρες των ομάδων.


γ. ΟΠΕΝ ΑΤΟΜΙΚA ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑTA  ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ & Κ8 – Κ16 – K18
10,17,24 Φεβρουαρίου 2013
Τόπος διεξαγωγής: ( αναμένονται προτάσεις )

δ. ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ομαδικό –ατομικό 
( Περιφερειακό)
20-21 Απριλίου 2013
Τόπος διεξαγωγής :ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

ε. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID «FISCHER RANDOM»
    10-11-12/5/2013
Τόπος διεξαγωγής: ( αναμένονται προτάσεις )

3) Αποφασίσθηκε μετά από εισήγηση του Κ. Παπαδούλη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΣΚΕ να διεξαχθεί στην Λαμία ( έδρα της Ένωσης) το Σάββατο 17/11/2012 και σε περίπτωση μη απαρτίας  την Κυριακή 18/11/2012 και ώρα 11.00πμ.
Τα σωματεία τα οποία δικαιούνται ψήφο και οι αντιπρόσωποί τους,  είναι τα παρακάτω:
Α.Σ.ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ»:  ΚΟΛΛΙΑΣ ΛΟΥΚΑΣ
Α.Ο. «ΠΗΓΑΣΟΣ» ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ:  ΔΟΓΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ:  ΒΙΤΤΩΡΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σ.Ο.Β.ΕΥΒΟΙΑΣ:   ΠΗΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Σ.Ο.ΠΑΛΑΜΑ:  ΖΑΓΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Σ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Σ.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «Ο ΠΟΛΥΠΟΙΤΗΣ»:  ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Σ.Α.ΛΑΜΙΑΣ: ΚΑΛΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ : ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ: ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ : ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αν κάποιο σωματείο θέλει να αλλάξει αντιπρόσωπο ή και να ορίσει αναπληρωτή, παρακαλούμε να επικοινωνήσει το συντομότερο με την γραμματέα της Ένωσης κ. Γιώτα Βαϊοπούλου
Ο Κ. Παπαδούλης πρότεινε παράλληλα με την διεθνή Ολυμπιάδα Αστροφυσικής που θα διεξαχθεί στον Βόλο από 27/7/2013 έως 5/8/2013 να οργανωθεί και διεξαχθεί από την ΕΣΣΚΕ ένα διεθνές τουρνουά σκάκι ή ένα τουρνουά σκάκι με διεθνή αξιολόγηση ή έστω και ένα απλό τουρνουά σκάκι στο οποίο κυρίως θα συμμετέχουν οι μαθητές από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα της Αστρονομίας.  Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.
Ο γραμματέας της Ένωσης Γ. Παγουρόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι με την υπ’ αριθμό 889/24-10-2011 της Οικον. Επιτροπής Περ. Στερεάς Ελλάδας , εγκρίθηκε επιχορήγηση 2500 ευρώ για την Ένωση και υπάρχουν κάποια προβλήματα στην εκταμίευση του ποσού από την περιφέρεια προς το ταμείο της Ένωσης. Με τα υπ’ αριθ. πρωτ. 119/13-8-2012 και 121/13-9-2012 έγγραφα η ΕΣΣΚΕ ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διευκρινήσεις για τις δέουσες ενέργειες για την είσπραξη του ανωτέρου ποσού.
Ο πρόεδρος της ΕΣΣΚΕ κ. Αστέριος Σκόδρας, πρότεινε τα χρήματα αυτά εφόσον εισπραχθούν από την ΕΣΣΚΕ μέρος αυτών να δοθεί για τα οδοιπορικά των αθλητών των σωματείων μελών της Ένωσης. Η γραμματέας κ. Γ. Βαϊοπούλου συμφώνησε αλλά με την προϋπόθεση ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να διασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι για τα οδοιπορικά των αθλητών και όχι ευκαιριακά κάποιες χρονιές. Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΣΚΕ κ. Κων/νος Παπαδούλης πρότεινε με τα χρήματα αυτά, εφ όσον εισπραχθούν , να αγοραστεί σκακιστικό υλικό για την Ένωση ( χρονόμετρα και ηλεκτρονικές σκακιέρες). Για το θέμα αυτό δεν λήφθηκε απόφαση στην παρούσα γεν. συνέλευση και αποφασίσθηκε να ξανασυζητηθεί αν και εφ’ όσον εισπραχθούν τα χρήματα.
Ο Κων/νος Παπαδούλης τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των σωματείων της ΕΣΣΚΕ στην Γεν. Συν. της ΕΣΟ στις 22/9/2012 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό και οικονομικό  προγραμματισμό και πρότεινε τα σωματεία της ΕΣΣΚΕ να καταγγείλουν στην συνέλευση την οικονομική επιχορήγηση της ΕΣΟ στην ανύπαρκτη ΤΕΣΣΘ αλλά και στην μη επιχορήγηση των σωματείων μελών της ΕΣΣΚΕ και να καταψηφίσουν τον οικονομικό απολογισμό. Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν με την τοποθέτησή του. 
Μη υπάρχουσας άλλης πρότασης ή θέματος ο πρόεδρος της συνέλευσης κήρυξε την λήξη της.
Ο πρόεδρος της γεν. συνέλευσης                        Η γραμματέας της γεν. συνέλευσης
  
  Παπαδούλης Κων/νος                                     Βαϊοπούλου Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.