Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016, 5η και 6η παρτίδα

World Chess Championship 2016
Συνεχίζεται το μπαράζ των ισοπαλιών στο WCC μεταξύ Carlsen και Karjakin με το Giuoco Piano της Ιταλικής (5.d3) να κάνει την εμφάνισή του σε ματς για τον Παγκόσμιο Τίτλο μετά από 30 χρόνια και το Karpov - Kasparov του 1986.

Στην 5η παρτίδα, o Ρώσος ήταν αυτός που πήρε το πλεονέκτημα μετά το 19...Qh4 χωρίς όμως να έχει και την αντίστοιχη συνέχεια ... Η μετακίνηση του Βασιλιά από τη μία στην άλλη άκρη της σκακιέρας για να υποστηρίξει ένα αδύναμο πιόνι, έδωσε στο Ρώσο μια δεύτερη ευκαιρία για πίεση μέσω μιας επίθεσης μειονότητας, η οποία όμως και πάλι δεν απέδωσε. Με τις βαριάντες και την πολυπλοκότητα της θέσης να αυξάνεται εκθετικά και το χρόνο για υπολογισμό να λιγοστεύει, οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν σε πιο μετριοπαθείς λύσεις, με αποτέλεσμα η 5η ισοπαλία να είναι γεγονός.

Στην 6η παρτίδα, είχαμε για μία ακόμη φορά την εμφάνιση της Ισπανικής από τον Karjakin, με τον Carlsen να δοκιμάζει μία έκδοση της Επίθεσης Μαρσαλ (με 9...d5 αντί του συνηθισμένου d6) και θυσία του e4 με σκοπό την πίεση στον λευκό, αλλά και πάλι η άμυνα του Ρώσου ήταν υποδειγματική με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε νωρίς (μόλις σε 32 κινήσεις) σε ισόπαλη θέση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.