Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2023 ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Κ08 – Κ16 ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

1. Προκηρυξη:

     Η Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων, προκηρύσσουν τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας 2023, απ’ όπου θα δοθούν δωρεάν προκρίσεις και επιδοτήσεις για τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα κατηγοριών Κ08 - Κ16 έτους 2023. Οι κατηγορίες σύμφωνα με τα όρια ηλικίας έχουν ως εξής:

   Α.Α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

01

   ΠΑΙΔΩΝ

Κ16

2007 – 2008

02

   ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κ16

2007 – 2008

03

   ΠΑΙΔΩΝ

Κ14

2009 – 2010

04

   ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κ14

2009 – 2010

05

   ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Κ12

2011 – 2012

06

   ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κ12

2011 – 2012

07

   ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Κ10

2013 – 2014

08

   ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κ10

2013 - 2014

09

   ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Κ08

2015 και μετά

10

   ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κ08

2015 και μετά

2. Προγραμμα Αγώνων - ΤΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   :

2.1  Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

ΓΥΡΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

1ος

Σάββατο

18/3/2023

14:30

2ος

Σάββατο

18/3/2023

18:00

3ος

Κυριακή

19/3/2023

10:00

4ος

Κυριακή

19/3/2023

13:30

5ος

Κυριακή

19/4/2023

17:00

2.2  Η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνει στα Φάρσαλα, στην αίθουσα Διδασκαλίας της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων (Δημαρχείο Φαρσάλων).

3. ΔικΑΙωμα ΣυμμετοχηΣ – αρχικη καταταξη:

3.1  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκακιστές - σκακίστριες (με Δελτίο της ΕΣΟ), των σωματείων που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και είναι γεννημένοι από 1-1-2007 και μετά.

3.2  Σκακιστές και σκακίστριες που έχουν μεταγραφεί με «υποσχετική» θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στα προκριματικά των Ενώσεων – ΤΕ που ανήκει στο σωματείο από το οποίο προέρχονται και στο οποίο θα επιστρέψουν με τη λήξη της υποσχετικής.

3.3 Σκακιστές και σκακίστριες που μεταγράφηκαν με «ελεύθερη» μεταγραφή θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στα προκριματικά της Ένωσης – ΤΕ που ανήκει το νέο σωματείο τους.

3.4  Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελεί η περίπτωση αθλητών που μετακομίζουν μόνιμα σε άλλη περιοχή ενώ συνεχίζουν να αγωνίζονται στο παλιό τους σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν μετά από έγγραφο αίτημά τους να αγωνισθούν στα προκριματικά της Ένωσης – ΤΕ που κατοικούν.

3.5   Διευκρινίζεται ότι αθλητής που αγωνίστηκε στα προκριματικά πρωταθλήματα μιας Ένωσης – ΤΕ δεν μπορεί να αγωνιστεί στα προκριματικά του ίδιου πρωταθλήματος κάποιας άλλης περιοχής. Επίσης αθλητής που μεταγράφηκε σε σωματείο Ένωσης – ΤΕ που έχει ήδη διεξάγει τα προκριματικά της μπορεί να αγωνιστεί στα προκριματικά πρωταθλήματα της Ένωσης – ΤΕ που ανήκει το παλιό του σωματείο.

3.6  Σύμφωνα με την ισχύουσα  γενική οδηγία της ΚΕΔ, η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το Διεθνές ΕΛΟ – τίτλο, με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στη συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

 4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΟΜΙΛΟΙ:

        Τα αγόρια θα χωριστούν στους  ομίλους Ο16, Ο12 και Ο10, ενώ τα  κορίτσια σε έναν ενιαίο όμιλο.

 5. ΔηΛΩσειΣ & ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣυμμετοχηΣ - Παραβολο συμμετοχηΣ:

           5.1 Δηλώσεις  συμμετοχής  μέχρι  την  Πέμπτη 16/3/2023 (ώρα 20:00) στο mail: tessthchess@gmail.com.

Προσοχή!!! Η προθεσμία των δηλώσεων θα τηρηθεί αυστηρά. Όσοι δηλωθούν εκπρόθεσμα θα μπουν στη κλήρωση του 2ου γύρου.

5.2  Οι δηλώσεις θα υποβληθούν υποχρεωτικά εγγράφως στα ανωτέρω email  από κάθε σωματείο για τους σκακιστές του, περιλαμβάνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

α) Ονοματεπώνυμο, β) Α.Μ ΕΣΟ, γ) Έτος γέννησης, δ) κατηγορία που θα αγωνισθεί,

ε) εθνικό ΕΛΟ και στ) FIDE ID- διεθνές ELO και διεθνής τίτλος (εφόσον υπάρχουν).

Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για την ορθότητα των δηλωθέντων στοιχείων.

5.3  Οι επιβεβαιώσεις συμμετοχής θα γίνουν με τη φυσική παρουσία των αθλητών μισή ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου ή του 2ου αν έχει ζητηθεί εξαίρεση στο 1ο γύρο. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει με τηλεφωνική  κλήση στον Υπεύθυνο Κληρώσεων  (κος Δερέκας Δήμος – τηλ. 6936778777).

5.4  Γενικό Παράβολο συμμετοχής 10 ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Δεν πληρώνουν παράβολο  τα ΑΜΕΑ.

Μέρος των παράβολων που θα εισπραχθούν από τη Τ.Ε.Σ.Σ.Θεσσαλίας, θα διατεθούν ως επιδότηση, σε παίκτες που δεν έχουν πρόκριση, για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως εξηγείται στο άρθρο 10.2.

6. Συστημα Αγωνων - Χρονος Σκεψης - Κανονισμοι:

6.1  Ελβετικό σύστημα 5 γύρων για συμμετοχές από επτά και πάνω ανά όμιλο.

6.2  Η αρχική κατάταξη των παικτών σε κάθε κατηγορία θα γίνει πρώτα με διεθνές ELO και μετά με ελληνικό σύμφωνα και με την σχετική οδηγία της Κ.Ε.Δ.

6.3  Στην περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγότερες από επτά (7), τότε το σύστημα των αγώνων ορίζεται ως εξής, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

2

Ματς 4 Παρτίδων

3-4

Κυκλικό σύστημα (πουλ) διπλών παρτίδων

5-6

Κυκλικό σύστημα (πουλ)

       6.4 Ο χρόνος σκέψης για όλες τις κατηγορίες, θα είναι 60΄ για τον κάθε παίκτη, με   προστιθέμενο χρόνο 30΄΄ ανά κίνηση από την 1η κίνηση.

6.5 Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Ισχύουν  οι Κανόνες  Σκακιού  της  FIDE.

6.6  Μηδενίζονται όσοι παίκτες δεν παρουσιασθούν στη σκακιέρα τους το αργότερο 30΄ μετά την προγραμματισμένη από την προκήρυξη ώρα έναρξης.

7. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ  ΑΓΩΝΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ

            Διευθυντής Αγώνων:   Τοζάρος Χρήστος

Επικεφαλής Διαιτητής: Δριστέλλας Νικόλαος.

Διαιτητές:                      Δερέκας Δημοσθένης (Υπεύθυνος Κληρώσεων),

                                               Κωνσταντέλιας Κων/νος,                                        

                                               Μπουγάς Θεόδωρος.

8. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:

8.1 Η ένσταση ενάντια σε απόφαση διαιτητών ασκείται από τον ενδιαφερόμενο σκακιστή το αργότερο 30 λεπτά μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας.

Η εκδίκαση της ένστασης ολοκληρώνεται πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου.

8.2 Η ένσταση, με το παράβολο των  60 ευρώ, υποβάλλεται στην Επιτροπή Ενστάσεων. Το παράβολο επιστρέφεται αν γίνει αποδεκτή η δεν εκδικασθεί η ένσταση, διαφορετικά  κατατίθεται υπέρ της ΤΕΣΣΘ. Από την Ε.Ε. θα εξαιρούνται και θα αντικαθίστανται από τα αναπληρωματικά, όσα τακτικά μέλη ανήκουν σε Σωματεία των παικτών που εμπλέκονται στην ένσταση.

8.3 Η Επιτροπή Ενστάσεων είναι 5μελής με τρία τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη και θα οριστεί πριν την έναρξη των αγώνων.

Προσφυγή για εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό μπορεί να ασκηθεί στην Επιτροπή Εκδίκασης Ενστάσεων της ΚΕΔ και εφόσον έχει κατατεθεί εντός μίας ώρας από τη γνωστοποίηση της πρωτοβάθμιας απόφασης στον ενδιαφερόμενο.

Η απόφασή της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων της ΚΕΔ εκδίδεται οπωσδήποτε πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου και είναι τελεσίδικη.

 9. Κατάταξη -  ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

 Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

 Για ελβετικό σύστημα

α) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνισθεί όλοι μεταξύ τους).

β) Buchholtz cut-1 (βαθμοί των αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).

γ) Buchholtz (βαθμοί αντιπάλων).

δ) SonnebornBerger (βαθμοί των αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

ε) Αγώνες Μπαράζ.

            Για κυκλικό σύστημα (round robin)

α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

γ) Το σύστημα  SonnebornBerger (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

δ) Αγώνες μπαράζ.

10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ :

10.1 Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις (3) πρώτους κάθε ομίλου, καθώς και στους 1ους κάθε κατηγορίας (πριν τις συγχωνεύσεις).

10.2 Πρόκριση παίρνουν οι 1οι νικητές κάθε ομίλου ενώ θα δοθούν επιδοτήσεις σε μη προκρινόμενους αθλητές που θα επιλέξει η ΤΕΣΣΘ, προκειμένου να συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Νεανικά 2023. Σε περίπτωση μη αποδοχής της πρόκρισης από τον νικητή, θα μεταβιβάζεται στον επόμενο νικητή του ίδιου ομίλου.

Ανώτατο ποσό επιδότησης ορίζεται στα 250 € ανά άτομο.

10.3  Όσοι δεν πάρουν πρόκριση ή επιδότηση αλλά θέλουν να συμμετάσχουν στην Τελική Φάση των Πανελλήνιων Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων 2023 κατηγοριών Κ08 – Κ16 μπορούν να το κάνουν αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα (παράβολο και ξενοδοχείο) που προβλέπει η σχετική προκήρυξη της ΕΣΟ.

 11. Γενικα:

             11.1 Τονίζουμε ότι δεν θα γίνει δεκτή καμία συμμετοχή σκακιστή ή σκακίστριας που δεν έχει δελτίο στην Ε.Σ.Ο. και δεν έχει καταβάλλει το τέλος ενέργειας των 10€.

11.2 Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει αριθμός μητρώου του σκακιστή ή της σκακίστριας στην Ε.Σ.Ο.

11.3 Μη προσέλευση σε ένα γύρο χωρίς ενημέρωση του Επικεφαλής Διαιτητή, ή του Υπευθύνου Κληρώσεων πριν την κλήρωση του υπόψη γύρου, σημαίνει άμεση αποβολή από την διοργάνωση.

11.4 Επιτρέπεται μια εξαίρεση (με ½ βαθμό ΜΟΝΟ για τον 1ο γύρο) κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Επικεφαλής Διαιτητή, ή του Υπευθύνου Κληρώσεων.

11.5 Η διοργάνωση θα έχει εθνική και  διεθνή αξιολόγηση.

11.6 Για ότι δεν προβλέπεται στη παρούσα προκήρυξη αρμόδια είναι η ΤΕΣΣΘ.

11.7 Θα ακολουθηθεί το αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

11.8  Αν υπάρχει αδυναμία ή κώλυμα  παρουσίας κάποιου σκακιστή στον χώρο των αγώνων στα προκαθορισμένα χρονικά όρια, θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους διοργανωτές, που θα αξιολογήσουν τους λόγους της καθυστέρησης και θα πάρουν  τελεσίδικα τη σχετική  απόφαση.

 

     Ο  Προεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματεας

 

   ΤΟΖΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                  ΔΡΙΣΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου