Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση 7 SUMMITS στην Αγριά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, από το Σάββατο, 17.03.2018, στο κατάμεστο θέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος στην Αγριά, εκδήλωση που οργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς «ΑΘΛΟΣ», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ολοκλήρωση του άθλου της κατάκτησης των 7 υψηλότερων κορυφών της γης 7summits (Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Ωκεανία, Β. Αμερική, Ν. Αμερική, Ανταρκτική) από τον Νίκο Μαγγίτση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος και ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου κ. Καλτσογιάννης Γεώργιος που απεύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.
Η εκδήλωση είχε διάρκεια 1 ώρας και ήταν χωρισμένη σε 2 μέρη.
Στο πρώτο μέρος, οι παρευρισκόμενοι, παρακολούθησαν βίντεο από τις διάφορες αποστολές του Νίκου Μαγγίτση και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις αποστολές αυτές οι: Γιώργος Ράιος, Έρικ Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Τσιμπίδας και Ρόμπερτ Χουγκ.
Στο δεύτερο μέρος, όλοι κατέβηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος, όπου είχε στηθεί με την επιμέλεια της κας Erica Gutenschwage, έκθεση φωτογραφίας και υλικών από τις αποστολές του Νίκου, καθώς επίσης και τρισδιάστατοι χάρτες του Σάκη Κατσαντώνη.

Την έκθεση θα μπορούν να την επισκέπτονται σχολεία της περιοχής, μέχρι την Παρασκευή, 30.03.2018. Απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση με τον Νίκο Μαγγίτση.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Ιδρύματος Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη, του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, καθώς και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες της εκδήλωσης, είναι του Γιώργου Καμπλιώνη.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.