Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η επιστροφή του Κασπάροφ!

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που το άκουσα ήμουν λίγο επιφυλακτικός (μέχρι και την ημερομηνία έλεγξα να δω ότι δεν έχουμε Πρωταπριλιά), αλλά τελικά η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Ο Γκάρυ Καρπάροφ, ο επί 15 χρόνια Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ένας εκ των διεκδηκητών του τίτλου του Καλύτερου Σκακιστή όλων των εποχών, επιστρέφει στην ενεργό δράση: Θα συμμετάσχει στο Rapid και Blitz σκέλος του επόμενου τουρνουά του Grand Chess Tour που, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, θα διεξαχθεί στο Saint Louis των ΗΠΑ.
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη συμμετοχή του σε τουρνουά της FIDE από το 2005, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση παρόλο που ακόμα και τη στιγμή εκείνη απολάμβανε την πρώτη θέση στο rating της FIDE με περίπου 2815 ELO.
Ο Γκάρυ είχε δείξει τις προθέσεις του, όταν πέρισυ είχε πάρει μέρος σε ένα μίνι rapid/blitz τουρνουά μετά το τέλος του Πρωταθλήματος τνω ΗΠΑ μαζί με την τριπλέτα των Nakamura, Caruana και So, σημειώνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα (3ος αν θυμάμαι καλά). Κάτι μου λέει ότι ο πρώην Π.Π. ζήλεψε τη δόξα των υπόλοιπων πρώην Π.Π. (Kramnik, Topalov, Anand) οι οποίοι σε ηλικίες 42, 42 και 47 ετών αντίστοιχα συνεχίζουν, όχι απλά να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά και να σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις (εκείνος ο Kramnik έχει "δέσει" στα 2810 και δεν κουνιέται με τίποτα!).
Πώς θα τα πάει; Θα δείξει ... Ένα μόνο είναι σίγουρο ... Ο Κασπάροφ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος!
Και για του λόγου το αληθές, η λίστα με τους συμμετέχοντας στο τουρνούα. Δυστυχώς ο Carlsen είχε δηλώσει ότι δεν θα λάβει μέρος, οπότε η επανάληψη της πρώτης τους συνάντησης το 2004 στο Reykjavik θ' αργήσει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου