Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2017 - ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ», με την υποστήριξη της εταιρίας υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure, ανακοινώνει την διοργάνωση των αγώνων ορεινού τρεξίματος 63 χλμ., 23 χλμ. και 6 χλμ στο Πήλιο. 
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
1. Χρόνος διεξαγωγής:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις...
21 Μαΐου 2017. Χρονικό όριο για την διαδρομή των 23 χλμ. είναι οι 4 ώρες, ενώ χρονικό όριο συμπλήρωσης για τη διαδρομή των 63 χλμ. οι 13 ώρες.
2. Η εκκίνηση των αγώνων των 63 χλμ. και των 23 χλμ. θα δοθούν μαζί στις 07:00, ενώ η εκκίνηση του αγώνα των 6 χλμ θα γίνει στις 11:00 της Κυριακής 21 Μαΐου 2017 στην παραλία της Αγριάς.
3. Χώρος διεξαγωγής: 
Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την παραλιακή Αγριά, 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Οι αγώνες θα εξελιχθούν στον ευρύτερο ορεινό και παραλιακό όγκο του Πηλίου, από τις ακτές του Παγασητικού κόλπου μέχρι και τις κορυφές του Πηλίου (Γολγοθάς 1370μ., Αγριόλευκες 1471μ.). Εννιά χωριά και οικισμοί θα φιλοξενήσουν τις δύο διαδρομές και είναι: Αγριά, Βροχιά, Σερβανάτες, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Βλάσιος, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Δράκεια, Χάνια και Ανεμούτσα.
4. Κατηγορίες: 
Ο αγώνας είναι ατομικός. Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.
5. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 63χλμ και 23 χλμ έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 6 χλμ έχουν όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους
6. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 100 αθλητές σε κάθε αγώνα/διαδρομή. Συνολικά 300 αθλητές.
7. Κόστος συμμετοχής: 
Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 5 ευρώ για τον αγώνα των 6 χλμ, 15 ευρώ για τον αγώνα των 23 χλμ και 45 ευρώ για τον αγώνα των 65 χλμ., το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:
• Στον αγώνα των 6 χλμ: Μετάλλιο και υδροδοσία/τροφοδοσία σε 1 σταθμό.
• Στους αγώνες των 23χλμ. & 63χλμ: Ασφάλιση αθλητών για την ημέρα του αγώνα, μετάλλιο και μπλουζάκι τερματισμού υδροδοσία και τροφοδοσία, pasta party την παραμονή του αγώνα στις 20 Μαΐου 2017 καθώς επίσης και σνακ, φρούτο, χυμός και μπουκάλι νερό στον τερματισμό.
• Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες).
8. Ασφάλεια αθλητών: 
Όλοι οι αθλητές/αθλήτριες των αγώνων 23 και 63 χλμ. θα είναι ασφαλισμένοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς επίσης κατά την παραλαβή των αριθμών (νούμερα από τη γραμματεία) θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι αγωνίζονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη στους αγώνες.
9. Διαδρομή αγώνα 6 χλμ.: 
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην παραλία της Αγριάς (πάρκο ΟΣΕ) στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου, θα διανύσει 1,4 χλμ άσφαλτο μέσα στην Αγριά και μετά θα κινηθεί περιφερειακά της Αγριάς σε αγροτικούς δρόμους και σύντομα μονοπάτια μέχρι τον οικισμό Βροχιά (δρόμο Αγίου Λαυρεντίου) και από εκεί θα επιστρέψει πάλι σε αγροτικό δρόμο στην εκκλησία των 12 Αποστόλων και θα τερματίσει στην παραλία της Αγριάς. (Όριο εγκύρου τερματισμού του αγώνα είναι η 1ώρα και 10 λεπτά).
10. Διαδρομή αγώνα 23χλμ.: 
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 07:00 στην παραλία της Αγριάς (πάρκο ΟΣΕ) θα συνεχίσει στον οικισμό Βροχιά, θα ανηφορίσει στον οικισμό Σερβανάτες, θα φτάσει στο χωριό Άγιος Λαυρέντιος, από εκεί στη Δράκεια, θα περάσει από την Αλικόπετρα, θα κατέβει στην Ανεμούτσα και θα τερματίσει στην παραλία της Αγριάς. (Όριο εγκύρου τερματισμού του αγώνα είναι οι 4 ώρες).
11. Διαδρομή αγώνα 63 χλμ.
Η εκκίνηση θα γίνει στην παραλία της Αγριάς, θα συνεχίσει στον οικισμό Βροχιά, θα ανηφορίσει στο Άγιο Λαυρέντιο, από εκεί θα κατηφορίσει στον Άγιο Βλάσιο, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, θα ανέβει στις κορφές Σχιτζουράβλι, Γολγοθάς και Αγριόλευκες, και στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια, από εκεί θα κατηφορίσει από το Σανατόριο στην Άνω Αλικόπετρα, θα ανέβει ξανά στο Χάνι του Μάνθου, θα κατηφορίσει στη Δράκεια, θα ανηφορίσει στην Κάτω Αλικόπετρα και από εκεί θα κατηφορίσει στην Ανεμούτσα και θα τερματίσει στην Αγριά. (Όριο εγκύρου τερματισμού του αγώνα είναι οι 13ώρες).
12. Υποστήριξη αθλητών: 
Οι αθλητές/αθλήτριες θα τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα χωρίς να έχουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Θα υπάρχουν οι εξής σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας:
• Διαδρομή των 6 χλμ: με έναν σταθμό υδροδοσίας.
• Διαδρομή των 23 χλμ: με 4 σταθμούς τροφοδοσίας και υδροδοσίας.
• Διαδρομή των 63 χλμ: με 9 σταθμούς τροφοδοσίας και υδροδοσίας.
13. Αιτήσεις αθλητών/ομάδων: 
Οι αιτήσεις των αθλητών/ομάδων ξεκινούν στις 28 Φεβρουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας www.kutp.gr. Με την αίτηση, οι συμμετέχοντες οφείλουν να καταβάλλουν το ανάλογο ποσό, το αργότερο μέχρι 12 Μαΐου 2017, στον αριθμό λογαριασμού IBAN: GR3901726100005610084560406 (τράπεζα Πειραιώς) και στο όνομα ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΑΣ - ΑΘΛΟΣ. Ακύρωση συμμετοχής (με επιστροφή χρημάτων) μετά τις 12 Μαΐου δεν γίνεται δεκτή, ενώ μετά τις 12 Μαΐου δεν γίνεται αντικατάσταση αθλητών και προσθήκη νέων.
14. Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα:
• Παραλαβή αριθμών (για τους αγώνες των 23χλμ. και 63χλμ) θα γίνεται το Σάββατο 20 Μαΐου από 17:00 έως 20:00 στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς. 
• Στις 20:15 θα γίνει καλωσόρισμα και τεχνική σύσκεψη, ενώ στις 21:00 θα γίνει η παρουσίαση της διαδρομής των 200 χλμ από τους αθλητές που θα τρέξουν τα 200 χλμ στις 18 και 20 Μαΐου 2017.
• Οι αθλητές του αγώνα των 6 χλμ. θα παραλάβουν τα νούμερά τους από τη γραμματεία που θα βρίσκεται στο χώρο της εκκίνησης την ημέρα του αγώνα Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρες 20:30 – 10:30.
• Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο). 
• Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου. 
• Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής. 
• Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών. 
• Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. 
Παρατηρήσεις
• Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. 
• Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών. 
• Ο αγώνας είναι ημιαυτόνομος, οπότε οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα επιπλέον υλικά τροφοδοσίας που χρειάζονται. 
• Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση. 
• Στους 3 πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν κύπελλα, ενώ σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
• Οι απονομές στους αγώνες των 6 και 23 χλμ θα γίνουν στις 12:15 την Κυριακή 21 Μαΐου ενώ οι απονομές στον αγώνα των 63 χλμ θα γίνουν στις 17:00 (υπολογίζοντας να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες).

Περισσότερες πληροφορίες στο: kutp.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.