Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

London Chess Classsic 2016

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το περίφημο Τουρνουά του Λονδίνου, το οποίο, ως γνωστόν, αποτελεί το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Grand Chess (πρώην World) Tour μαζί με το Paris GCT και το Sinquefield Cup.

Το τουρνουά θεωρείται από τα ισχυρότερα του κόσμου καθώς σ' αυτό συμμετέχουν 10 από τους 15 τοπ Super GMs (εξαιρουμένων των Carlsen και Karjakin) μεταξύ των οποίων 3 πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές (Kramnik, Anand, Topalov), η καταπληκτική (και πρόφατοι Ολυμπιονίκες) αμερικανική τριάδα (Caruana, Nakamura, So) και οι πάντα δυνατοί και υπολογίσιμοι Giri, Aronian και Vachier-Lagrave. Τη διοργανώτρια χώρα εκπροσωπεί ο Michael Adams.

Μετά και την ολοκλήρωση και του 5ου (από συνολικά 9) γύρου, η κατάταξη βρίσκει τον Wesley So να προηγείται (όπως και στη γενική κατάταξη) με 3,5/5, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα του εξασφαλίζει και την πρωτιά στη γενική βαθμολογία. Ο μοναδικός που τρέφει ακόμα ελπίδας για να ανατρέψει την κατάσταση στο σύνολο είναι ο Hikaru Nakamura, που ακολουθεί με 3/5, αλλά πολύ δύσκολα θα το καταφέρει.

Ακολουθεί το cross-table του τουρνουά. Όπως πάντα οι αναμετρήσεις ζωντανά στο chess24.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.