Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Διασυλλογικό Kύπελλο Κεντρικής Ελλάδας 2016-2017 - Προκήρυξη




Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας
                                                                                                      Αρ. Πρωτ. 218 / 19-11-2016

Προκήρυξη αγώνων
Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας προκηρύσσει το διασυλλογικό της κύπελλο για την περίοδο 2016-2017.
Συνθέσεις ομάδων
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς σε γενικές σκακιέρες, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία. Η ομάδα που παίζει εντός έδρας έχει τα λευκά στην 1η και στην 3η σκακιέρα και η ομάδα που παίζει εκτός έδρας έχει τα λευκά στη 2η και στην 4η σκακιέρα.
Συμμετοχές
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν
όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., έναντι παραβόλου 3€ ανά αθλητή. Τα ενδιαφερόμενα σωματεία καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 .Θα ακολουθήσει η κλήρωση ηλεκτρονικά από το ΔΣ της Ένωσης.
Πρόγραμμα αγώνων
Γύρος
Ημέρα και ώρα
Τοποθεσία
1ος Γύρος
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 11:00
Στις έδρες των σωματείων
2ος Γύρος
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 11:00
Στις έδρες των σωματείων
Τελική Φάση
Θα ανακοινωθεί
Θα ανακοινωθεί
Στην τελική φάση θα αγωνιστούν οι τέσσερις ομάδες που θα επικρατήσουν μετά τους δύο πρώτους γύρους. Η ημερομηνία και τη τοποθεσία διεξαγωγής της τελικής φάσης θα οριστούν μετά το τέλος του δεύτερου γύρου, οπότε θα είναι γνωστές οι ομάδες που θα συμμετέχουν.
Χρόνος Σκέψης
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά, με προσθήκη 30 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση και προσθήκη 15 λεπτών με τη συμπλήρωση 40 κινήσεων.
Αποτέλεσμα Αγώνα
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (½). Για κάθε κενή σκακιέρα (ήττα χωρίς αγώνα) αφαιρείται μισός πόντος (-½) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκέντρωσε η ομάδα (όχι αρνητικοί πόντοι).
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα, τότε νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.
Διαιτησία
Διαιτητής: Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής από την ΤΕΔ της ΕΣΣΚΕ, του οποίου
οι αποφάσεις θα είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.
Αριθμός παρόντων: Για να αγωνισθούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι πα
ρόντες τουλάχιστον τρεις από τους παίκτες που θα αγωνισθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρα τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων.
Καθυστερημένη άφιξη: Μηδενίζονται μετά πάροδο τριάντα λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν έχουν προσέλθει τρεις τουλάχιστον από μία ομάδα, τότε μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα. Στην περίπτωση αυτή, κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.
Αρχηγός ομάδας: Σε κάθε συνάντηση κάθε ομάδα ορίζει έναν Αρχηγό, που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της και ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στο διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.
Κανονισμοί: Το ομαδικό κύπελλο διεξάγεται βάσει του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτήν την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.
Διευθύντρια αγώνων: Γιώτα Βαϊοπούλου
Επικεφαλής διαιτητής: Καλτσάς Ηρακλής
Ο έφορος αγώνων               Η Γεν. Γραμματέας                                Ο Πρόεδρος   


Χρήστος Γίτσης                     Γιώτα Βαϊοπούλου                          Παναγιώτης Στασινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.