Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

World Chess Championship 2016
Ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 το ματς για τον Παγκόσμιο Τίτλο μεταξύ του τρέχοντα Παγκόσμιου Πρωταθλητή Νορβηγού Magnus Carlsen και του Διεκδικητή Ρώσου Sergey Karjakin.

Το ματς διεξάγεται στο Fulton Market Building της Νέας Υόρκης και θα διαρκέσει 20 μέρες (11-30 Νοε.). Το φορμά του ματς αποτελείται από 12 παρτίδες κανονικού χρόνου (100 λεπτά + 30 δεύτερα ανά κίνηση + 60 λεπτά μετά την 40ή). Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά το πέρας και των 12 αναμετρήσεων θα ακολουθήσει rapid 4 παρτίδων. Αν ούτε εκεί αναδειχτεί νικητής, το μενού περιλαμβάνει 5 blitz των δύο γύρων έκαστο, με Armageddon να ακολουθεί στο τέλος.

Τα διάφορα και ποικίλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο που προηγήθηκε του ματς μεταξύ του συν-διοργανωτή Agon Ltd. και των πιο διάσημων Διαδυκτιακών Σκακιστικών Ιστότοπων (Chess24, ChessGames κ.ά.) σχετικά με τα διακαιώματα της αναμετάδοσης και του σχολιασμού των κινήσεων φαίνεται (αν και κρίθηκε απαραίτητη η δικαστική παρέμβαση) να έχουν ξεπεραστεί και οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τα παιχνίδια στο www.chess24.com.

Χτες, παίχτηκε η πρώτη παρτίδα και όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί ως "διαγνωστική" με τους δύο παίκτες να φτάνουν σε ισόπαλη θέση από την 17η κιόλας κίνηση. Το παιχίδι συνεχίστηκε (λόγω του κανονισμού που απαγορεύει την συμφωνία για ισοπαλία πριν την κίνηση 30) μέχρι και την 42η, όταν και οι δύο πρωταγωνιστές έδωσαν τα χέρια.

Παραθέτουμε (ασχολίαστη!) την 1η παρτίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.