Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016, 8η Παρτίδα

World Chess Championship 2016
Ίσως τελικά το 2016 αποδειχθεί η χρονιά των αουτσάιντερ ...

Μετά τις αμερικάνικες εκλογές, και την ανέλπιστη, σύμφωνα με τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις, νίκη Trump, ίσως να έχουμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού και στο ματς για τον Παγκόσμιο Τίτλο.

Νίκη λοιπόν για τον Karjakin!!! Ή μήπως ήττα για τον Carlsen; Και τα δύο σωστά ... Νίκη για το Ρώσο, ο οποίος έπαιξε αλάνθαστα (εκτός ίσως από μία κίνηση στο χρονικό σημείο που το παιχνίδι έγινε σχεδόν bullet) και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη του αντιπάλου του. Και ταυτόχρονα ήττα για τον Carlsen. Φαίνεται ότι οι 7 συνεχόμενες ισοπαλίες και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής απέτυχε να μετουσιώσει κερδισμένες (ή έστω με πλεονέκτημα) θέσεις σε νίκη, επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία του θερμόαιμου Νορβηγού, ο οποίος αποφάσισε (παίζοντας με τα λευκά) να ρισκάρει, ίσως υπέρ του δέοντως, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πρώτη του ήττα σε ματς Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ... Με 4 παρτίδες να απομένουν, η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Ακολουθεί η  παρτίδα ... Να σημειωθεί ότι ο σχολιασμός γίνεται ταυτόχρονα με τις κινήσεις και ίσως κάποιες επεξηγήσεις να είναι ελλιπείς, αφού μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν σχετικά με το τι έχει στο μυαλό του ο κάθε σκακιστής την ώρα που επιχειρεί να υλοποιήσει κάποιο σχέδιο ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.